Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 26., csütörtök

61.

Citromos Eper Sorbet

Hozzávalók

2 bögre cukor
4 bögre víz
3/4 - 1 bögre frissen facsart citromlé (kb. 3 közepes citrom leve)
2 bögre kicsumázott eper
1,5 bögre jég

Elkészítése

Főzzük közepes lángon a cukrot a vízben, amíg teljesen fel nem oldódik benne. Vegyük le tűzről és adjuk hozzá a ciromlét. Öntsük a turmixgépbe és adjuk hozzá a jeget és az epret. Turmixoljuk addig, amíg teljesen sima nem lesz. Ha nem elég nagy a turmixgépünk, akkor két részletben csináljuk. A kezünket végig tartsuk a turmixgép tetején, máskülönben nagy eséllyel szétfröcsköl az egész konyhában.

A masszát öntsük egy fagyálló tepsibe és tegyük folpakkal letakarva a mélyhűtőbe legalább 5 órára. Fagylaltoskanállal tálaljuk.

A megfelelő állag eléréséhez az első fagyasztás után vegyük ki a mélyhűtőből, olvasszuk fel épp csak annyira, hogy vágható legyen és turmixoljuk át újból, majd fagyasszuk vissza. Ezt megismételhetjük akár 2-3x is.

Nincsenek megjegyzések: