Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 26., csütörtök

57.

Sajtos Töltött Paprika

Hozzávalók

40 dkg ricotta (vagy alacsony zsírtartalmú cottage cheese, ezt sokszor félrefordítják túrónak, de annál folyósabb állagú és inkább friss sajtnak kellene fordítani, pontos magyar megfelelőjét nem tudom)
0,5 bögre parmezán
1 tojás
1/4 teáskanál bazsalikom
1/4 teáskanál oregánó
1 csipet szerecsendió
ízlés szerint só és bors
30 dkg fagyasztott spenót kiolvasztva, kifacsarva
45 dkg édes minipaprika
1 üveg marinara szósz
25 dkg reszelt mozarella

Elészítése

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tálban keverjük üssze a sajtokat (a mozarellát kivéve) a tojással, a fűszerekkel és a spenót felével. A marinara szósz felét üntsük egy tepsibe és szórjuk rá a maradék spenótot. Vágjuk le a minipaprikák tetejét és csumázzuk ki. Töltsük meg őket a sajtos keverékkel és tegyük a tespibe a szószba. Öntsük rá a maradék fél üveg marinara szószt és szórjuk meg mozarellával. Süssük lefedve 30 percig, amíg a paprikák el nem kezdenek megpuhulni. Vegyük le a fedőt és süssük további 10 percet, amíg a mozarella meg nem barnul a tetején.

Nincsenek megjegyzések: