Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 17., kedd

53.




Hozzávalók

Tortához:

3 tojás
¾ bögre cukor
1/3 bögre olaj
¾ bögre süteményekhez való maceszliszt (a linkre kattintva egy budapesti kóser bolt online vásárlási felületére jutunk, de személyes vásárlásra is van lehetősége azoknak, akik nem szeretnek online rendelni)
5 alma hámozva, felszeletelve

Díszítéshez:

1/3 bögre durvára aprított dió
½ bögre cukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítése

Egy közepes méretű tálban verjük fel a tojásokat a cukorral és az olajjal, amíg könnyű, levegős nem lesz. Adjuk hozzá a maceszlisztet és alaposan keverjük el. Öntsük a felét egy enyhén kizsírozott négyszögletes tepsibe és a tetején terítsük szét a felszeletelt almák felét. Öntsük rá a megmaradt tésztaalapot és terítsük rá a maradék almát.

A díszítéshez keverjük el a hozzávalókat és szórjuk az alma tetejére. 175 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából másfél órát.

8-9 főre elegendő adag

Nincsenek megjegyzések: