Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2013. március 8., péntek

43.

Jemeni Hrajszesz

Hozzávalók

1/3 bögre nyers dió (1 bögre = 250ml)
1/3 bögre nyers mandula egészben
1/4 bögre pörkölt szezámmag
3-4 evőkanál gránátalmalé vagy pészachi kóser édes vörösbor
1 bögre gránátalmamag vagy nagyobb darabokra vágott alma héjastól
1/2 bögre apró magozott datolya
4-6 nagy magozott datolya
1/3 bögre mazsola

tálaláshoz:
2-3 evőkanál pészachi kóser édes vörösbor
macesz

Elkészítése

Egy konyhai robotgépbe tegyük bele a diót, a mandulát és a szezámmagot és 3-4x pulzáljuk át, épp csak annyira, hogy a mandula és a dió picit megtörjenek. Adjuk hozzá a gránátalma levét vagy a bort, a gránátalmamagokat vagy almadarabokat, a datolyákat és a mazsolát, majd mixeljük sűrű masszává.

Lezárt dobozban 2 napig tárlolható a hűtőben, vagy 2 hétig a fagyasztóban. Fogyasztás előtt melegítsük szobahőmérsékletre. Ha hígabban szeretnénk tálalni, akkor keverjünk hozzá néhány evőkanál bort is.

Nincsenek megjegyzések: