Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2011. március 22., kedd

26.

Hrajszesz - Mind a 3 recept Parve

1.

Előkészületek: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 6 főre

6 db alma meghámozva, kimagozva, feldarabolva
1 bögre (250g) finomra darált dió
0.5 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál kristálycukor
3.5 teáskanál méz
1/3 bögre (83.3 ml) édes vörösbor

Elkészítése

Az almát és a diót tegyük egy nagy tálba. Keverjük össze a fahéjat a cukorral és szórjuk az almára. Keverjük bele a mézet, majd a bort. Ha nem azonnal tálaljuk, akkor tálalásig tároljuk a hűtőben.


2.

Előkészületek: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 főre

3 db alma meghámozva, kimagozva és felkockázva
1 bögre (250g) darált dió
1 bögre (250g) darált pekándió
1 bögre (250 ml) vörösbor
1 teáskanál fahéj

Elkészítése

Egy nagy tálban keverjük össze az almát, a diót, a pekándiót és a bort. Fűszerezzük meg a fahéjjal, keverjük át, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.


3.

Előkészületek: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 főre

2 db nagyobb alma meghámozva, kimagozva és apróra vágva
1 bögre (250g) darált dió
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál vörösbor

Elkészítése

Az almát, a diót, a cukrot és a fahéjat keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a bort és alaposan keverjük össze. Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések: